شواهد جدید دال بر وجود مواد طبیعی کنترل ی قندخون در دانه های سبز قهوه

 دانشمندان امروز درمورد شواهد جدید دال بر وجود مواد طبیعی استخراج شده از  دانه های سبز قهوه و فواید آن درکمک به کنترل قندخون و وزن بدن در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 توضیح دادند. آنها این مطلب را در دویست و چهل و پنجمین  نشست ملی جامعه ی شیمی آمریکا ارائه دادند.

پرفسور vinsonکه  سرپرستی این تحقیقات را بعهده داشت می گوید: تحقیقات جاری در زمینه ی دیابت نوع 2 بیشتر بروی داروهای خوراکی تحریک کننده ی ترشح انسولین  یا کاهش دهنده ی مقاومت به انسولین متمرکز می باشد یا به بررسی  تغییرات تغذیه ای و تاثیر آن بر کاهش وزن و مقاومت به انسولین می پردازند. کشف یک قرص یا کپسول طبیعی  که به کنترل مقدار قندخون و تحریک کاهش وزن بطور همزمان کمک کند پیشرفت بسیار بزرگی در درمان دیابت نوع 2 محسوب می شود. او ادامه می دهد: بر اساس تحقیقات ما وسایر دانشمندان امکان ابداع چنین درمانی وجود دارد. در حقیقت شواهد بسیار چشمگیر اپیدمیولوژیکی و سایر شواهد موجود  نشان میدهد که مصرف قهوه سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود .

 در یک تحقیق بزرگ نشان داده شد خطر ابتلا به دیابت در افرادی که روزانه 7 فنجان قهوه می نوشند نسبت به افرادی که تنها 2 لیوان قهوه در روز می نوشند ، 50 درصد کاهش می یابد . شواهد نشان میدهد که اسیدهای کلروژنیک که مواد فعال موجود درقهوه هستند در پیشگیری از دیابت و بهبود کنترل قند خون در محدوده ی نرمال در افراد مبتلا به پیش دیابت ودیابتی موثر است.اسیدهای کلروژنیک گروهی از مواد هستند که به طور طبیعی درسیب، گیلاس، آلو، آلوی خشک و سایر میوه جات و سبزیجات یافت می شوند.

پرفسور vinsonاز دانشگاه Scrantonدر پنسیلوانیا نشان داد که قهوه منبع اصلی طبیعی این مواد است. مقادیر زیادی از اسیدهای کلروژنیک در قهوه ی سبز بو نداده یعنی دانه های قهوه یافت می شود ،البته دمای زیادی که برای خشک کردن قهوه بکار میرود مقادیر زیادی از اسیدهای کلروژنیک را تجزیه می کند به همین علت در این تحقیق بروی عصاره ی غلیظ  استخراج شده از دانه های سبز قهوه  که حاوی مقادیر بسیار زیادی اسیدهای کلروژنیک است، کار شده است .

در مطالعه ی قبلی ، پرفسور vinsonو همکارانش دریافتند که افراد دارای اضافه وزن یا چاق که چنین عصاره ای را مصرف می کردند ده درصد از وزن بدن خود را در طی  22 هفته از کاهش دادند. درمطالعه ی اخیر تأثیر دوزهای مختلف عصاره ی قهوه ی سبز بروی میزان قندخون  56 مرد و زن با میزان قندخون طبیعی بررسی گردید. آنها  آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را برای بررسی پاسخ بدنشان به قند انجام دادند. سپس درطی یک دوره ی زمانی، به آنها 100 ، 200، 300 و  400 میلی گرم از عصاره ی قهوه ی سبز که در یک کپسول تعبیه شده بود به همراه آب داده شد و بدنبال آن آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را مجدداً انجام دادند، نتایج نشان دادکه مصرف عصاره ی قهوه سبز بروی پاسخ آنها به این آزمایش  تأثیر گذاشته است.

 به گفته ی پرفسور vinson  تأثیرات قهوه سبز بروی پاسخ بدن این افراد به  آزمایش تحمل گلوکز خوراکی کاملاً وابسته به دوز مصرف عصاره بوده وهیچگونه تأثیرات جانبی گوارشی با مصرف این کپسول ها مشاهده نشد.

تمام دوزهای عصاره ی قهوه سبز سبب کاهش چشمگیر مقدار قند خون نسبت به آزمایش اول شده بود. ماکزیمم کاهش مقدار قندخون با مصرف 400 میلی گرم از عصاره ی مذکور 30 دقیقه و 120 دقیقه بعد از مصرف عصاره بترتیب به میزان 24 و31 درصد کمتر از آزمایش  اول گزارش شد. 

منبع : www. sciencedaily.com/releases/2013/04/130409124741.htm